Начало Борба Гриша Назарян се класира за Световното в Рим (СНИМКА)

Гриша Назарян се класира за Световното в Рим (СНИМКА)

Гриша Назарян се класира за Световното в Рим (СНИМКА)
0

Гриша Назарян, който е по-малък син на легендата в класическата борба – Армен Назарян, тръгва по стъпките на своя баща и своя брат – Едмонд!

Състезателят на клуб по борба ЦСКА победи в две схватки основния си конкурент в категория до 60 кг. и по този начин заслужено си спечели място на Световното първенство за кадети, което ще се проведе от 25 до 31 юли в Рим.

Именно италианската столица е щастливото място на тепиха за неговия по-голям брат Едмонд. Точно там през 2020 година по-големият син на двукратния олимпийски шампион стигна до първа евротитла при мъжете още при дебюта си в тази възраст.

Преди дни Едмонд стигна до второ злато от Рим – този път при 20-годишните!

Десетина дни след успеха по-малкият от шампионската фамилия Назарян – Гриша спечели преборването при 60-килограмовите пред погледите на именития си баща и Димчо Димчев, който е личен треньор на Гриша.

Веднага след това Армен обяви новината в социалните мрежи!

„Гриша Назарян (60 кг) ще участва на световно за кадети“, заяви щастливият Назарян-старши в профила си във Facebook, добавяйки и снимка с един от основните „виновници“ за успехите на фамилия Назарян на световната сцена под флага на България – Гриша Ганчев!

Назарян-младши е кръстен на Гриша Ганчев, в знак на признателност от страна на Армен за помощта в кариерата и живота, за които е помогнал радетелят за този спорт у нас!