Начало Борба Магомед Рамазанов гази и е на финал в Загреб (ВИДЕО)

Магомед Рамазанов гази и е на финал в Загреб (ВИДЕО)

Магомед Рамазанов гази и е на финал в Загреб (ВИДЕО)
0

Държавният шампион Магомед Рамазанов стигна финал на рейтинговия турнир в Загреб.

В категория до 86 кг на свободния стил националът постигна четвърта победа на турнира, като в полуфиналите се наложи с технически туш с 10:0 срещу американеца Чандлър Мартстелер за 1,37 мин. А на финала тази вечер ще спори с казахстанеца Азамат Даулетбеков, двукратен шампион от азиатското първенство и двукратен бронзов медалист от световни първенства.

Рамазанов, дебютант в националния отбор и брат на Рамазан Рамазанов, започна от квалификациите и победи пуерториканеца Итън Рамос с 12:1. След това той се наложи над американеца Максуел Дийн с 8:3 и над Арсений Джьоев от Азербайджан с 5:1. 

Георги Вангелов отстъпи на старта на 57 кг с 0:3 срещу китаеца Ванхао Цзоу, а Микяй Наим загуби с 1:3 на 65 кг срещу пуерториканеца Себастиан Ривера. На 70 кг пък се проведе турнир, в който Николай Димитров загуби последователно срещу швейцареца Марк Дийче и грузинеца Акаки Кемертлидзе.

България имаше двама борци на 74 кг. Иван Стоянов бе туширан в квалификациите от французина Зелимхан Хаджиев, който се завърна на тепиха след изтърпяно наказание за употреба на забранени стимуланти. Рамазан Рамазанов пък отстъпи с 2:12 на американеца Джейсън Нолф.