Начало Борба Международната федерация по борба с кампания за попляризиране на женската борба

Международната федерация по борба с кампания за попляризиране на женската борба

Международната федерация по борба с кампания за попляризиране на женската борба
0

За преминаването в нов олимпийски цикъл от Международната федерация по борба създадоха обширен петгодишен план за подобряване на спорта. Той идентифицира пет ключови области, които ще бъдат поставени на фокус през следващите пет години.

От централата насочват внимание към популяризирането на женската борба, дигиталната трансформация, ангажираността на младите хора, различните стилове в борбата и имиджа на спорта.

Петте области ще бъдат приоритет на всяко състезание през 2022-2026 г.

В съответствие с фокуса на Международния олимпийски комитет върху равенството между половете, UWW има за цел да създаде оптимална приобщаваща среда за постигане на равенство между половете.

Основният приоритет на UWW преди Олимпийските игри в Париж е да идентифицира блокиращите фактори в растежа на женската борба. Освен това планира да сподели вдъхновяващи казуси и да пусне награди за постижения на жените.

UWW също работи и за повишаването, вдъхновяването и ангажираността на младите хора.

United World Wrestling Congress 2021

За това световната федерация ще насърчи повече училища да разработват програми по борба, ще вдъхнови повече момичета да се борят и дори ще подготвя програми между държавите.

От световната централа отправиха и покани на всички национални федерации, да изпращат редовна обратна връзка и дори да споделят идеи, за да направят борбата по-добър спорт.