Начало Борба Мария Оряшкова и София Георгиева отново на почетната стълбичка

Мария Оряшкова и София Георгиева отново на почетната стълбичка

Мария Оряшкова и София Георгиева отново на почетната стълбичка
0

Една седмица след триумфа си на Световното първенство по плажно самбо, Мария Оряшкова отново спечели отличие. Талантливата спортиска се окичи със сребро от световните серии по плажна борба в Рим, Италия.  

В категория над 70 кг националката постигна две победи, а на финала отстъпи на представителката на домакините Енрика Риналди с 1:3.

Страната ни спечели още едно сребърно отличие, чрез София Георгиева в категория до 70 кг. Боркинята направи 6 срещи и записа 5 победи. На финала тя отстъпи с туш за 20 секунди от украинката Алина Стадник – световна и двукратна европейска шампионка по борба.

Останалите ни представители не успяха да стигнат до призовите места, като при мъжете България бе с младежки състав.

Снимка: БФ БОРБА

„Много силно, много атрактивно състезание, на което имаше много срещи с неочакван резултат. На Мария Оряшкова малко не й стигна да вземе титлата, ситуацията беше такава, малшанс. Всъщност най-сложното в тази дисциплина е да свикнеш с пясъка. Срещата е в рамките на 3 минути и понякога се развива много бързо, но и много бавно. Борбата е до 3 точки, успехът може да дойде и с туш, като трябва да повалиш съперника директно по гръб“, коментира треньорът Димитър Кумчев.

Призьорите получиха и парични възнаграждения – победителите взеха по 1000 евро, сребърните медалисти по 500 евро, а бронзовите 250 евро.