Начало Борба Насрочиха нова дата за „Дан Колов- Никола Петров“

Насрочиха нова дата за „Дан Колов- Никола Петров“

Насрочиха нова дата за „Дан Колов- Никола Петров“
0

Международната федерация по борба (UWW) очаквано обнови спортния календар за 2020 г. Заради извънредното положение и епидемиологична обстановка бяха отложени или отменени редица международни състезания. Едно от тях бе и турнирът „Дан Колов – Никола Петров“.

58-ото издание на една от най-престижните международни надпревара трябваше да се проведе от 9-ти до 12-ти април в зала „Колодрума“ в град Пловдив. Новите дати след актуализацията са 5-ти до 8-ми ноември, като локацията остава същата.

Спортният календар в борбата ще бъде подновен през септември с международни турнири в Беларус и Латвия. Първото голяма събитие е Европейското първенство за кадети в Полша през октомври (5-11).

У нас в края на юли Министреството на младежта и спорта и Министерството на здравеопозавнето разрешиха провеждането на международни надпревари, а във вторник министър Кралев издаде Заповед, с която се разрешава и публика по трибуните. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка.