Начало Бокс Искат да върна и Кличко на ринга
0

Искат да върна и Кличко на ринга

Искат да върна и Кличко на ринга
0

Бившият промоутър на бившия световен шампион в тежка категория Владимир Кличко – Том Лефлер, заяви, че е заинтересован да върне 44-годишния боксьор на ринга. Тази тема възникна на фона на завръщанията на Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд, Рой Джоунс-младши и други.

Лефлер обаче е уверен, че Кличко би могъл да се върне отново в борбата за световната титла, а не в демонстративни двубои.

Владимир е в невероятна форма за професионален спортист, който вече е спрял със спорта. Постоянно тренира, работи по издръжливост и външният му вид е почти идентичен с този, който беше по време на защитата на титлите си. Ако има някой, който може да се върне и да се състезава за световната титла, това е Владимир. Бих се радвал да го видя да се върне, но само той може да вземе такова решение“, коментира Лефлер.

Посъветваха Тайсън и Джоунс да се бият с каски

Владимир Кличко обяви края на своята боксова кариера през август 2017 г. след поражението от Антъни Джошуа, като се отказа от вече договорения реванш с британеца. Имаше слухове за завръщането на украинеца на ринга и за щедри оферти от телевизионните канали, но самият боксьор не ги потвърди.

„Ако се върне на ринга, мисля, че ще има голям шанс да счупи рекорда на Джордж Форман„, каза още Лефлер. „Не виждам други възрастови боксьори, които биха могли да се представят на ниво, на което Владимир може“.