Начало Борба Николай Стоянов отпадна в 1/8-финалите на Световното за юноши

Николай Стоянов отпадна в 1/8-финалите на Световното за юноши

Николай Стоянов отпадна в 1/8-финалите на Световното за юноши
0

Младият ни талант Николай Стоянов допусна загуба в осминафиналната фаза на Световното първенство за юноши в Уфа (Русия).

В категория до 70 кг на свободния стил българинът падна от настоящия европейски шампион до 23 г. Джабраил Гаджиев (Азербайджан), който е и световен първенец за кадети от 2019-а.

Срещата продължи 4 минути и 49 секунди, приключвайки с технически туш и поражение за нашето момче с 3-13.

Утре на тепиха излиза надеждата ни в категория до 125 килограма – Георги Иванов.  Той е шампион на България и втори на Европейското за кадети през 2019-а.

На първенството България ще има и трима представители в класическия стил.

Европейският шампион при мъжете от 2020-а Едмонд Назарян (60 кг) започва в събота. В петък ще се борят Денис Демиров (55), бронзов медалист от Европейското първенство тази година, и Илия Мустаков (63), пети на същата надпревара.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.