Начало Борба Николай Вичев грабна медал от елитен турнир по класическа борба в Полша

Николай Вичев грабна медал от елитен турнир по класическа борба в Полша

Николай Вичев грабна медал от елитен турнир по класическа борба в Полша
0

Състезателят на врачанския клуб по борба „Ботев-93“ – Николай Вичев (63 кг), спечели бронзов медал от престижния международен турнир „Петлашински“, който се провежда във Варшава, Полша.

Вичев, който започна годината със злато на Държавното лично първенство при класиците, стигна до почетната стълбичка след загуба на старта. Българинът отстъпи с 0:9 на бъдещия шампион Кинар Шаршенбеков (Киргизстан), но след това записа 4 поредни победи.

Вичев се справи с швейцареца Жонас Молиер, побеждавайки го с 9:1. След това дойде ред и на представителя на домакините Грегорз Кумкал, който бе сломен с 8:0, а след това последва служебна победа над Ербату Тио (Китай), който не излезе на тепиха, поради лекарска забрана.

В битката за бронзовото отличие Николай се справи с японеца Икеда Рюто.

Дейвид Димитров

Другите ни двама представители Недялко Петров (60) и Иво Илиев (67) не успяха да стигнат до медалите, а днес на тепиха излизат Дейвид Димитров (72), Росиан Дермански (82), Светослав Николов и Йоан Димитров (87).

В елитната надпревара, която се явява част от подготовката за Световното първенство през септември в Белград, участват борци от над 25 държави.

Снимки: www.bul-wrestling.org