Начало Борба Наш борец ще получи медал от Игрите в Лондон 2012

Наш борец ще получи медал от Игрите в Лондон 2012

Наш борец ще получи медал от Игрите в Лондон 2012
0

Българският борец Тервел Длагнев ще получи бронзов медал от Олимпийските игри, които се проведоха в Лондон през 2012 година, съобщи Sportal.bg.

Нашенецът, който представляваше САЩ на най-големия спортен форум, завърши на 5 място в категория до 120 кг., в свободния стил, но двамата финалисти са дали положителни допинг проби и отличията им ще бъдат отнети. Освен Длагнев и Даулет Шабанбай от Казахстан ще получи бронзов медал.

Билал Махов и Комейл Гасеми пък станаха олимпийски шампиони по борба в категорията. За първи път в историята на олимпийските турнири по борба са обявени двама олимпийски шампиони.

Техните съперници в полуфиналите – Давит Модзаманашвили (Грузия) и Артур Таймазов (Узбекистан) бяха дисквалифицирани заради положителни допинг проби.

На Игрите в Лондон Махов и Гасеми са загубили на полуфиналите в категория до 120 кг. в свободния стил съответно от Модзаманашвили и Таймазов, а на финала узбекът победи грузинеца и се окичи със златния олимпийски медал.

През 2019-а година и двамата финалисти се оказаха с положителен допинг-резултат, след като пробите им бяха отворени и проверени с нови технологии. Сега пробите отново са тествани и пак е открито наличие на забранени препарати.

При това положение и двамата финалисти са дисквалифицирани, а за олимпийски шампиони МОК обяви Махов и Гасеми.