Начало Борба Олимпийски шампион изкачва върхове, за да поддържа форма (СНИМКА)

Олимпийски шампион изкачва върхове, за да поддържа форма (СНИМКА)

Олимпийски шампион изкачва върхове, за да поддържа форма (СНИМКА)
0

Заурбек Сидаков, който се превърна в най-резултатния олимпийски шампион в свободния стил на Игрите в Токио, продължава тренировките, въпреки липсата на състезания.

25-годишният борец, който е родом от Беслан, Северна Осетия или Алания, изкачи един от хълмовете край столицата на руската република – Владикавказ. Новината съобщи самият той в социалните мрежи.

„Въпреки, че тялото ми казва „Спри се!“, духът ми казва „Никола““, написа руският борец в профила си в Instagram.

Заурбек Сидаков е двукратен световен шампион (2018 и 2019 година), както и вече олимпийски шампион в категория до 74 кг в свободния стил.

25-годишният руснак има и златен медал от Европейските игри, състояли се в Минск през 2019 година. Той се намира в серия от 14 поредни победи във всички турнири, а общият му баланс на тепиха е 87 успеха и 12 поражения.

Той не взе участие на Световното първенство по борба, състояло се в Осло, Норвегия. В негово отсъствие златото спечели американецът Кайл Дейк, победил на финала Теймураз Салказанов, предствящ Словакия.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".