Начало Борба Предлагат преподавателско място на Биляна Дудова
0

Предлагат преподавателско място на Биляна Дудова

Предлагат преподавателско място на Биляна Дудова
0

Световната и 4-кратна европейска шампионка по борба Биляна Дудова получи много интересно предложение. Тя се срещна с ректора на Югозападния университет “Неофит Рилски” – проф. д-р Борислав Юруков, който изяви готовност родната националка да стане преподавател във висшето учебно заведение.

В момента Дудова е студент там и бе приветствана радушно от деканата на Факултета “Обществено здраве, здравни грижи и спорт” доц. д-р Миглена Симонска и заместник-декана на Факултета по педагогика доц. д-р Даниела Томова.

Ректорът поздрави световната шампионка за титлата, която спечели в Осло и отбеляза, че личното й постижение е гордост за университета. Проф. Юруков подчерта, че успехът е 99% труд и 1% талант, затова е важно човек да бъде упорит и постоянен в усилията, които полага.

“Ти си най-добрата в този спорт и го доказа. Ще се радваме след завършването ти да продължиш с кариера като преподавател в Югозападния университет. Университетът има нужда от хора като теб”, каза още проф. Юруков.

Дудова от своя страна благодари на ръководството за подкрепата, която й оказва. Тя сподели, че борбата е мисия за нея, а успехът й е плод на много усилия и ежедневни тренировки в залата.

„Ще се радваме да бъдем полезни както в личната ти кариера, така и в обучението ти като студент в нашия университет. Продължавай да полагаш усилия както в подготовката си за състезания, така и в обучението си. Знанията и уменията, които ще получиш тук ще ти помогнат да бъдеш още по-голям професионалист“, каза проф. Юруков.