Начало Борба Признание за борбата за успехите от Европейското
0

Признание за борбата за успехите от Европейското

Признание за борбата за успехите от Европейското
0

Медалистите от Европейското първенство по борба във Варшава, както и техните треньори, получиха специални плакети от Министерството на младежта и спорта. Шампионката на Стария континент Биляна Дудова (59 кг), заедно със сребърните Миглена Селишка (50 кг), Юлияна Янева (72 кг) и Мирослав Киров (74 кг), и бронзовата Евелина Николова (57 кг), както и техните треньори – Петър Касабов, Георги Калчев, Валентин Ангелов и Серафим Бързаков, бяха отличени за успехите, които постигнаха в полската столица.

Министърът в оставка Красен Кралев пожела на борците да се подготвят по най-добрия начин, за да може България да има силен отбор на Олимпийските игри в Токио. От 6 до 9 май столичната „Арена Армеец“ ще приеме световната олимпийска квалификация по борба, която е и последна за Игрите. На нея само финалистите в отделните категории ще вземат квоти, които в борбата не са поименни.

До момента българската борба има 5 визи за Токио. Квоти при жените спечелиха Тайбе Юсеин (62 кг), Миглена Селишка (50 кг) и Евелина Николова (57 кг). При мъжете това направиха Георги Вангелов (57 кг, св. стил) и Кирил Милов (97 кг, кл. стил). По време на срещата Кралев и председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов обсъдиха плана за ваксиниране на българските спортисти.