Начало Борба Садулаев е голям и извън тепиха (ВИДЕО)

Садулаев е голям и извън тепиха (ВИДЕО)

Садулаев е голям и извън тепиха (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев, който е настоящ олимпийски и световен шампион по борба в категория до 97 кг в свободния стил, демонстрира и друга своя страна – милосърдието.

Дагестанският боец посети център за лечение на деца болни от рак в столицата на своята родина – Махачкала.

„Отделението по онкология, хематология и химиотерапия „Кураев“ се смята за едно от тези, с най-тежки случаи. Борейки се за живот, много от децата и техните родители прекарват шест месеца в болницата, малките пациенти се нуждаят от скъпо лечение и лекарства. Посещението на представители на фондацията на Абдулрашид Садулаев се превърна в истински празник за децата. Усмивката цъфна на лицата на малките пациенти, докато им бяха раздавани сладки и други подаръци. Известни спортисти и доброволци разговаряха с деца и във весела атмосфера се опитаха да ги разсеят от сивата болнична рутина.

„Това не е първият и, надявам се, не последният път, когато посещавам този отдел. Пожелавам през 2022 г. на всичките ви заветните мечти да се сбъднат, бързо възстановяване! ”, обърна се Абдулрашид Садулаев към децата и техните родители. Всички изпитаха положителни емоции: деца, техните родители и представители на фондацията. Родители и лекари благодариха на фондацията за вниманието към децата, за участието в живота им, а служителите на фондацията от своя страна обещаха, че ще посещават пациентите по-често“, написаха от едноименна фондация на големия борец. Постът беше споделен и от „Аварския танк“.

Припомняме, че Абдулрашид Садулаев спечели пета световна титла в своята кариера в началото на октомври. Дагестанецът победи за трети път своя най-голям противник – Кайл Снайдер, в повторение на финала на Олимпийските игри в Токио при 97-килограмовите в свободния стил.

Това беше 59-а поредна победа на тепиха за представящия Руската федерация борец.

Абдулрашид Садулаев няма загуба от финала на Световното първенство през 2017 година (загуба от Снайдер). Той двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), вече петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Въпреки, че надделя 2 пъти над Кайл Снайдер и то в двете на-големи събития през годината – Олимпийските игри и шампионата на планетата, дагестанецът прие своя опонент в родината си на гости. Двамата демонстрираха, че са съперници на ринга, а извън него – приятели.