Начало Бокс Кой държи рекорда за най-дълга победна серия в бокса?

Кой държи рекорда за най-дълга победна серия в бокса?

Кой държи рекорда за най-дълга победна серия в бокса?
0

Кой е боксьорът с най-дълга победна серия на професионалния ринг? Мнозина веднага биха започнали спорове, споменавайки имената на Флойд Мейуедър-младши (50-0) или Роки Марчиано (49-0). Тези бойни величия също държат рекорди, но официално не и точно този.

Може би ще се изненадате, но истинският рекордьор е друг.

Неговото име е Хулио Сезар Чавес-старши. Бившият световен шампион в леката категория може да не сред непобедените бойци, подобно на Мейуедър-младши и Марчиано, но наистина има впечатляващо дълга серия без загуба преди да запише поражение за първи път. Мексиканската боксова легенда бе в серия от 89 поредни професионални победи на ринга в периода 1980 г. до 1994 г.

Първата загуба

Това се случва през януари 1994 г., а серията му е прекъсната от Франки „Хирургът“ Рандал (48-2-1), който печели с неединодушно съдийско решение.

Въпреки това на Чавес му отнема само четири месеца, за да отмъсти за първата си загуба, постигайки успех в реванша срещу Рандал. Той надделява с техническо решение в 8-ия рунд. Мексиканецът води в съдийските карти на двамата рефери след 7-ия рунд.

Успешната кариера и краят

Чавес на няколко пъти се пенсионира и завръща. Продължава да се боксира и постига 107 победи преди да се оттегли през 2005 г. след загубата му с технически нокаут от Гроувър Уайли. В битка номер 115 за Чавес той издържа до 5-ия рунд, но контузия на дясната му ръка му попречи да завърши.

Мексиканският боец губи само шест битки във величествената си кариера и завършва наравно два пъти. С 86 нокаута във визитката си, Чавес-старши се смята за един от най-великите бойци на всички времена. Той държи и още няколко рекорда – 27 защити на титлата и общо 36 мача за шампионски пояс, а двубоят му срещу Грег Хауген през 1983 г. е наблюдаван от над 136 000 фенове, което също е постижение.