Начало Борба Садулаев и свободняците на Русия посетиха знакови обекти в Дагестан (ВИДЕО)

Садулаев и свободняците на Русия посетиха знакови обекти в Дагестан (ВИДЕО)

Садулаев и свободняците на Русия посетиха знакови обекти в Дагестан (ВИДЕО)
0

Борецът Абдулрашид Садулаев и останалия олимпийски състав на „Сборная“ в свободния стил от Олимпийските игри в Токио, посетиха знакови обекти в района на Кизилюрт, Дагестан. Те бяха приети и за среща с Абдулхаким Гаджиев – заместник-командир на Севернокавказкия окръг на Федералната служба на войските на Националната гвардия, генерал – майор. Борците посетиха и знакови обекти в този регион на Дагестан като музея на спорта и т.н.

„Олимпийски отбор на Дагестан… По покана на по-големия ни брат Абдулхаким Гаджиев, Дагестан бе посетен от отбора от медалисти в свободния стил в Токио, начело с Дзамболат Тедеев. В село Зубутли-Миатли ни очакваше топло посрещане – стотици фенове, лакомства и подаръци. Радвам се, че пристигането на нашата делегация се превърна в истински празник за децата! Освен в района на Кизилюрт, нашите гости успяха да посетят и музея на Дагестанската спортна слава, където имаха екскурзия. Благодаря на нашите братя за намирането на време, надявам се, че в бъдеще ще имаме повече причини за подобни срещи“, написа Садулаев в профила си в Instagram.

Абдулрашид Садулаев, вече е двукратен олимпийски шампион във втора различна категория, надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ.

„Аварския танк“ продължи с феноменалната си победна серия, печелейки втора олимпийска титла в различна категория на едва 25 години. Дагестанецът ликува със златото след успех на финала над големия му опонент – Кайл Снайдер с 6:3 точки. Последната му загуба е именно от Снайдер на финала на Световното първенство през 2017 година, състояло се в Париж. От тогава насам Садулаев е спечелил 56 поредни схватки.

Дагестанецът има общ баланс от 139 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).