Начало Борба Садулаев с умения в баскета като Кобе Брайънт (ВИДЕО)

Садулаев с умения в баскета като Кобе Брайънт (ВИДЕО)

Садулаев с умения в баскета като Кобе Брайънт (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев за пореден път демонстрира, че уменията му не са само на тепиха. Дагестанецът, който е настоящ олимпийски и световен шампион в свободния стил при 97-килограмовите, показа завидни умения в баскетбола.

„Аварския танк“ и руският национален отбор разнообразиха тренировките и подготовката за новия сезон с баскетболен двубой, в който Садулаев се представи страхотно.

Едно от изпълненията му беше записано на видео. След пас, той стреля от средно разстояние и вкара кош, след което получи бурни овации от останалите от отбора на „Сборная“, които изгледаха отстрани срещата.

„Садулаев е MVP (най-полезен играч) в NBA“, написаха в шеговит тон от световната федерация по борба в профила им в Instagram.

Миналата 2021 година беше много успешна за Садулаев. Той първо спечели втора олимпийска титла в различна категория – надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ.

„Аварския танк“ продължи с феноменалната си победна серия, печелейки втора олимпийска титла в различна категория на едва 25 години. Дагестанецът ликува със златото след успех на финала над големия му опонент – Кайл Снайдер с 6:3 точки. Последната му загуба е именно от Снайдер на финала на Световното първенство през 2017 година, състояло се в Париж. От тогава насам Садулаев е спечелил 56 поредни схватки.

Дагестанецът има общ баланс от 139 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).