Начало Борба Садулаев: Снайдер ще ми дойде на гости в Дегестан

Садулаев: Снайдер ще ми дойде на гости в Дегестан

Садулаев: Снайдер ще ми дойде на гости в  Дегестан
0

Двукратният олимпийски шампион по свободна борба Абдулрашид Садулаев разкри, че извън тепиха е добър приятел с един от най-големите си конкуренти – американецът Кайл Снайдер.

Руснакът го победи два пъти тази година, на финалите на Олимпийските игри в Токио и само преди няколко дни на Световното първенство в Осло.

,,Със Снайдер общуваме много добре. Кореспондираме помежду си в Instagram. На Олимпийските игри в Токио ми обеща,  че ще дойде в Дегестан. Интересно му е. Иска да види школата ни по борба на живо“, добави Садулаев.

„Важното за мен беше да спечеля злато, независимо кой е противникът. Бих се с него само преди няколко месеца на Олимпиадата и спечелих. Сега пак го победих на Световното първенство. Мисля, че там той искаше още повече да ме победи. Но аз приложих своята борбата и той не успя да направи нищо„, каза руснакът.

Борецът разказа и как се е появил прякорът му Руски танк.

„Псевдонимът ми – Руски танк дойде още през 2013 г., когато се състезавах на европейското първенство за юноши. Тогава един американски журналист ме нарече така. След това победих всички, без да дам точка“, каза Садулаев.