Начало Борба Селишка се завръща на международната сцена с двубой срещу дебютантка от Словакия

Селишка се завръща на международната сцена с двубой срещу дебютантка от Словакия

Селишка се завръща на международната сцена с двубой срещу дебютантка от Словакия
0

Миглена Селишка ще се завърне на голямата сцена със среща с дебютантка от Словакия в квалификациите на европейското първенство по борба, сочи програмата на международната федерация UWW.

Българската националка, която лекува контузия от световното първенство насам и се включи в държавния шампионат преди седмици, ще срещне 21-годишната Кристина Баших, която играе в първия си турнир при дамите.

Баших няма голям международен опит, но миналата година спечели бронз на европейското първенство до 23 години. Тя го направи в категория до 53 кг, а при жените словашката състезателка ще се бори на 50 кг – в категорията на Селишка.

Две националки на домакина на шампионата Румъния пък ще бъдат съпернички на българки на старта. Сезен Белберова ще стартира на 55 кг срещу Андреа Ана, докато Мими Христова ще се изправи срещу Мария Ницу в новата си категория до 68 кг. През миналата година българката стана европейска шампионка на 65 кг.

Най-тежка е задачата на Ванеса Георгиева на 76 кг. Българската националка ще започне в квалификациите срещу туркинята Ясемин Адар, която през дългата си кариера има две световни титли, шест златни медала от европейски първенства и бронз от олимпийски игри.

тагове: