Начало Борба Шефът на борбата: Няма да има промени до Париж

Шефът на борбата: Няма да има промени до Париж

Шефът на борбата: Няма да има промени до Париж
0

Ненад Лалович, който е президент на Световната федерация по борба (United World Wrestling), сподели, че не се очакват големи промени в спорта до Игрите в Париж, които ще се проведат след по-малко от 3 години.

„Няма да има някакви значителни промени в правилата до олимпийските игри в Париж. Доволни сме от това, което видяхме на Игрите в Токио. Смятам, че сега борбата стои добре“, разкри сърбинът, който беше гост на турнира за Гран При на Москва, носещ доскоро името – купа „Алроса“, съобщиха от българска федерация по борба. За разлика от предишните години, когато надпреварата беше отборна, сега състезателите мериха сили в индивидуални битки.

В състезанието двамата настоящи олимпийски шампиони Абдулрашид Садулаев и Заурбек Сидаков, както и други именити руски борци спечелиха схватките си. На форума имаше 9 срещи – две по граплинг, една в женската борба и 6 борби при мъжете.

„…планираме да засилим работата си върху излъчването и присъствието ни в социалните мрежи – това са незначителни нюанси, които обаче могат да подобрят като цяло популяризирането на нашия спорт“, добави още Лалович.

Припомняме, че в края на октомври Ненад Лалович беше преизбран за президент на Световната борба, след като беше единствен кандидат. Това стана по време на заседанието на централата в навечерието на Световното първенство за мъже и жени до 23 години в Белград. Лалович заема поста от 2013 г.