Начало Борба Станка Златева: Трябва дисциплина, не може само талант (ВИДЕО)

Станка Златева: Трябва дисциплина, не може само талант (ВИДЕО)

Станка Златева: Трябва дисциплина, не може само талант (ВИДЕО)
0

Тази седмица в рубриката „Златните“ в сутрешния блоk „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR гостува носителката на два олимпийски сребърни медала, 5 пъти световна и 6 пъти европейска шампионка по борба.

В откровен разговор най-добрата ни състезателка по борба споделя, че в спорта трябва да си изключително дисциплиниран, защото колкото и да си талантлив, трябва да даваш от себе си, за да има резултати.

На въпрос какво си спомня от първата световна титла, Златева отговаря: „Това е най-уникалното състезание за мен тогава, защото Киоко Хамагучи беше петкратна световна шампионка, а да я надвиеш беше най-невероятното постижение“, спомня си тя.

Станка Златева е първата българка, участничка в олимпийски игри, в женската борба, а за двата си сребърни медала на най-големия спортен форум казва, че ас най-изстраданите в кариерата ѝ, защото е била готова за златен медал, но го е изпуснала. Никой не помни вторите, категорична е шампионката ни.

В началото на 2016 г. прекратява състезателната си кариера и става треньор, а днес споделя, че не може просто да си почива и трябва да прави нещо, за да се чувства жива.

„На мен ми е дадено, за да го предавам“, казва олимпийската ни медалистка.