Начало ММА Гловър Тейшейра окача ръкавиците в края на годината

Гловър Тейшейра окача ръкавиците в края на годината

Гловър Тейшейра окача ръкавиците в края на годината
0

Шампионът на UFC в лека тежка категория – Гловър Тейшейра, ще защитава пояса си на предстоящото събитие UFC 277, което ще се проведе на 11-ти юни в Сингапур.

Бразилецът, който се възкачи на трона през октомври миналата година, ще се изправи срещу 29-годишният Жири Прохазка. Чехът е с 13 години по-млад от 42-годишния южноамериканец, който не възнамерява да продължава с професионалната си кариера още много.

Още 6 месеца, ако трябва да бъдем точни. Това сподели самият Тейшейра, издавайки плановете да се пенсинира в края на настоящата 2022-ра.

„В момента съм напълно фокусиран върху Прохазка и предстоящия ни мач“, сподели Гловър в едно от последните си интервюта.

„След това искам още един мач през ноември, по възможност в Ню Йорк. В продължение на 20 години живях близо до този град, там е залата ми. Това ще бъде моята „лебедова песен“.

„През ноември навършвам 43. Без значение дали ще съм шампион или не, желанието ми е това да е последната ми година в ММА. Не искам да взема това решение след някой мач, от доста време насам нещата са начертани в главата ми.

„Не искам да бъда като Хенри Сехудо, който постоянно говори как ще се завърне и как иска да се бие с този и онзи“, допълни шампионът при 93-килограмовите.