Начало Кикбокс и муай тай Великолепна Теодора Кирилова смаза турската звезда Фунда Алкайс (ВИДЕО)

Великолепна Теодора Кирилова смаза турската звезда Фунда Алкайс (ВИДЕО)

Великолепна Теодора Кирилова смаза турската звезда Фунда Алкайс (ВИДЕО)
0

Безапелационно представяне за най-добрата ни професионална кикбоксьорка към момента Теодора Кирилова. Състезателката на столичния клуб „Армеец“ постигна една от най-авторитетните си победи по време на 19-ото издание на PRO FIGHT“. Теди победи с технически нокаут в третия рунд турската бойна звезда Фунда Алкайс.

Така българката остава непобедена на професионалния ринг, като вече е в серия от 10-0. Престижният успех на световен шампион по кикбокс, световен и европейски по муай тай, както и 28 пъти републикански шампион на Турция е втората много важна победа в кариерата на Кирилова. Миналата година тя се наложи над опитна французойка Синди Силвестре.

Двубоят на Кирилова срещу Алкайс бе подглавно събитие на „PRO FIFGT 19“, което се проведе в зала „Колодрума“ в Пловдив, и бе организирано от „Бултарс Файт клуб“ и „Патриот“ (Дупница).

От първата минута на срещата българката, която е е двукратна световна и трикратна европейска шампионка, наложи своя стил на игра и тактика под вещите наставления на своя треньор Марио Кирилов. В ъгала ѝ седеше и двукратният световен шампион по муай тай и световен шампион по кикбокс Християн Корунчев.

Кирилова показа много агресивност и прецизност в ударите. Доминацията и бе тотална и въпреки че по всичко личеше, че ще спечели с единодушно съдийско решение, в края на третия рунд тя разцепи брутално устата на своята съперничка и след лекарска забрана, бе обявен технически нокаут в полза на Кирилова.  

Още една дама от СК „Армеец“ записа победа в „PRO FIGHT 19“. В откриващата подгряваща среща Антония Маринова и Славка Славова направиха много зрелищен мач, което се реши с допълнителен рунд, а в 4-ата част Маринова убедите съдиите да ѝ присъдят успеха с 3:0 гласа.