Начало Борба Валентин Ангелов: Медал, без значение какъв, ще е голям успех

Валентин Ангелов: Медал, без значение какъв, ще е голям успех

Валентин Ангелов: Медал, без значение какъв, ще е голям успех
0

На добър жребий се надява селекционерът на българският национален отбор по борба Валентин Ангелов. В Токио ще имаме само един представител в този стил – Георги Вангелов, който е се състезава в категория до 57 килограма.

Конкуренцията в ниските категории е жестока. Особено силни са състезателите от азиатските държави“, коментира треньорът в интервю за „Утро“.

Заключителната част от подготовката на Вангелов премина в спортния комплекс „Спортпалас“ край Варна. Националът е работил с трима спаринг партньори – двама молдовци и състезателят на „Димитровград“ и също национал на България – Микяй Наим.

„Георги тренира здраво. Той е сериозен и амбициозен спортист. Миналата година мина през сериозни травми, но показа воля и се върна на тепиха още по-силен“, добави още Ангелов.

Двамата заминават за японската столица в събота, 24-ти юли. Освен тях тръгват и представителите ни в класическия стил Кирил Милов и Айк Мнацаканян. Първата схватка на Вангелов е на 4-ти август.

„Надявам се да има шанс в Токио и жребият на борците в категория до 57 килограма да бъде благосклонен към него. Медал, без значение какъв, ще е голям успех“, посочва Вангелов.

Георги Вангелов е роден на 29 юли 1993 година в Раднево. Състезател е на клуб „Юнак“ (Русе). Негов откривател, треньор и застъпник през годините, е възпитаникът на русенската школа Рахмат Сукра – бронзов медалист от Олимпийските игри в Сеул през 1988 година.