Начало Борба Христо Маринов: Можехме да вземем още две или три квоти

Христо Маринов: Можехме да вземем още две или три квоти

Христо Маринов: Можехме да вземем още две или три квоти
0

През изминалата седмица в Белград, Сърбия се проведе Световното първенство по борба за мъже и жени. Първенството позволи на борците да завоюват квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Нашите борци завоюваха само една квота, тя е дело на Семьон Новиков, който се представи по невероятен начин и завоюва бронзов медал и квота за предстоящата олимпиада.

Новиков спечели първа олимпийска квота за България на Световното по борба в Белград

Президентът на Българската федерация по борба, даде оценка на представянето на борците ни пред БНР:

„Стана тежко състезание, в което имаше много изненади. Видяхте колко фаворити загубиха и финали, и първи срещи. Стана добро, зрелищно състезание. Ние можехме да се представим една идея по-добре и да вземем минимум още 2-3 квоти според мен. За жалост, така се получи, че сме с една и с три медала. Ще пробваме да вземем още квоти на квалификациите„, заяви Маринов след края на световния шампионат в Сърбия.

Квалификациите в олимпийската борба продължават с турнир на европейската зона в Баку  между 4 и 7 април. На 9 май пък стартират световните квалификации в Истанбул.

От 2015 не сме имали медал на световно първенство и това е добър признак. Мисля, че те (борците в свободния стил) трябва да поработят доста сериозно, ако искат олимпийска квота„, завърши Маринов.