Начало Бокс Антъни Джошуа: Човек трябва да оборва критиците си
0

Антъни Джошуа: Човек трябва да оборва критиците си

Антъни Джошуа: Човек трябва да оборва критиците си
0

Боксовата суперзвезда Антъни Джошуа разкри как се е справил с вълната от критики, заляла го след изненадващата загуба от Анди Руис през лятото на 2019 г.

Тогава британецът загуби световните си титли, но в края на годината си ги върна по впечатляващ начин, след като спечели реванша. През цялото това време, обаче, Ей Джей се е опитвал да сведе до минимум информацията, която вижда за себе си, като признава, че това му е било изключително трудно.

Снимка: БТА

“Беше много трудно да игнорирам това. Няма да лъжа и да се правя, че не съм обръщал внимание на критиките, защото е невъзможно да не ги видиш. В началото сам поддържах профилите си в социалните медии и, макар сега да са се превърнали в бизнес страници, сега все още се занимавам с голяма част от тях”, каза Джошуа пред “Менс Хелт”.

Снимка: БТА

Британецът добави, че тези критики са го мотивирали допълнително да тренира за реванша, което, в крайна сметка, му е донесло успех.

“Хубаво е човек да има някой, който се съмнява в него, стига да не вярваш през цялото време в това, което казва. Трябва да опровергаваме критиците си. Когато те не вярват, ти винаги трябва да вярваш. Критиците не винаги са лоши. Само трябва да откриеш позитивното в казаното от тях. Например може да ми кажат: “Ти си смотан, пак ще те нокаутират, защото ръцете ти са прекалено ниско” и аз ще си помисля: “Това е добър съвет, ще държа лявата си ръка по-високо”. Използвам критиците като позитивен фактор, не като негативен”, добави шампионът.