Начало Бокс Артур Бетербиев: Винаги съм бил готов за битката с Бивол

Артур Бетербиев: Винаги съм бил готов за битката с Бивол

Артур Бетербиев: Винаги съм бил готов за битката с Бивол
0

Шампионът на WBC, IBF и WBO в полутежка категория Артур Бетербиев би предпочел да се бие срещу шампиона на WBA Дмитрий Бивол не на 1 юни, а месец по-късно, но няма да настоява за промяна на датата, която вече беше предварително обявена от организаторите на битката от Саудитска Арабия.

Мисля, че около три месеца“, каза Бетербиев за оптималното време за подготовка за тази битка в интервю за RT. „Но ако това е единственият вариант, тогава нищо, можем да се справим. Не искам да не се случва заради мен. Винаги бях готов за битка с Биволъ и много исках да се бия с него. Така че нека бъдем търпеливи.

„Въпреки че би било по-удобно, ако битката се проведе малко по-късно. Все пак Рамадан ще свърши в началото на април и в този случай ще имам по-малко от два месеца за подготовка. Но това не е принципно“, добави 39-годишният боксьор. “Що се отнася до договора, той все още не е подписан, така че не мога да кажа нищо конкретно. Окончателно мога да потвърдя всичко това едва след като документите бъдат завършени.

Според Бетербиев ежедневните тренировки вече са се превърнали в начин на живот за него, а по време на Рамадан той редовно посещава и фитнеса.