Начало Бокс Аванесян матира Мец и предизвика Кроуфърд (ВИДЕО)
0

Аванесян матира Мец и предизвика Кроуфърд (ВИДЕО)

Аванесян матира Мец и предизвика Кроуфърд (ВИДЕО)
0

Давид Аванесян (29-3-1) продължава страхотната си серия на професионалния ринг. 33-годишният руснак с арменски корени постигна шести пореден успех с нокаут и направи нова защита на европейската си титла в полусредна категория. Този път жертва на мощта на „Ава“ стана финландеца Оскари Мец (15-1).

Аванесян отказа съпротивата на съперника си още в първия рунд. Той нокаутира финландеца в рамките на 2 минути и 10 секунди и отправи сериозна закана към носителите на световните титли в дивизията и най-вече Терънс Кроуфърд (38-0).

Давид прати на пода Мец в средата на първия рунд на галавечерта на „Уембли Арена“ в Лондон. Финландецът успя да се изправи, но след още няколко секунди му бе отброен втори нокдаун, който този път съдията прецени, че ще превърне в ТКО.

Искам световната титла. Без значение кой ще изправите срещу мен. Готов съм и е време да стъпя на върха. Терънс Кроуфърд звучи страхотно. С удоволствие ще пратя и него на пода“, изригна след двубоя Аванесян.

Той вече имаше един шанс в мач за световна титла. През 2017-а Аванесян обаче бе спрян след 0:3 съдийски гласа от Ламонт Питърсън в битка за пояса на WBA.