Начало Бокс Бивш боец на UFC заяви, че в бокса без ръкавици плащат по-добре

Бивш боец на UFC заяви, че в бокса без ръкавици плащат по-добре

Бивш боец на UFC заяви, че в бокса без ръкавици плащат по-добре
0

Бившият боец в категория „петел“ на UFC Джими Ривера заяви, че две неща са наклонили везните към избора му да се присъедини към веригата за бокс без ръкавици „Bare Knuckle Fighting Championship“. Американецът, който напусна UFC през август, 2021-а, заяви, че по-доброто заплащане и гъвкавостта на веригата са грабнали вниманието му.

„BKFC привлича големи имена и чековете, които изплащат, съответстват на изискванията на бойците. Освен това, те ми позволяват да се състезавам и на други места и по други правилници. Очаквам да направя още един ММА двубой тази година. Зависи от здравето ми и това как се развият нещата на ринга в BKFC. Може и да направя битка за „Белатор“, PFL. Не съм се отказал от ММА, промосто смених организацията“, разказва Ривера за mmajunkie.com.

Ривера се биеше за UFC цели шест години и допълва, че не отписва да се завърне там.

Заплащането в бокса без ръкавици е по-добро от това в UFC. Не съм сложил край на отношенията ми с UFC и няма да говоря лоши неща за тях, защото мога да искам да се завърна някой ден там. Може и да се озова отнво в клетката им, може и да не се. Забавлявах се през годините ми там. Имаше страхотна конкуренция“, категоричен е Ривера.

32-годишният американец има седем победи от единайсет срещи в октагона на UFC. Той е мерил с някои от най-добрите в категорията му, сред които Пьотр Ян, Джон Додсън, Алджамейн Стърлинг, Педро Муньос, Марлон Мораеш.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".