Начало Бокс Блестяща Светлана Каменова спечели Купа „Балкан“
0

Блестяща Светлана Каменова спечели Купа „Балкан“

Блестяща Светлана Каменова спечели Купа „Балкан“
0

Светлана Каменова се поздрави с още един значим трофей тази година. Водещата ни боксьорка в категория до 57 килограма ликува с Купа „Балкан“. Тя бе избрана за носителка на отличието в осмото издание на международния турнир, който завърши днес в София.

Каменова грабна златния медал, след като победи във финала изключително опитната италианка Ирма Теста – бронзова от Игрите в Токио и сребърна медалистка от Световното първенство тази година. Така тя прибави трофея „Балкан“ към колекцията си от тази година, след като през февруари взе и Купа „Странджа“ при дамите.

Севда Асенова, снимка: БТА

Със злато от турнира днес се окичи и Севда Асенова. В категория до 48 килограма тя победи на финала представителката на Узбекистан Ситора Турдибекова. Златислава Чуканова (50 кг) остана със сребро, след като отстъпи на друга боксьорка от тази държава – Азиза Йокубова. Узбекистанката бе избрана за втора подгласничка на Светлана Каменова, докато за първа бе посочена англичанката Шона Уитъл (60 кг).

България приключи Купа „Балкан“ с общо пет отличия. Освен двете титли на Светлана Каменова и Севда Асенова и среброто на Златислава Чуканова, с бронз се поздравиха още Венелина Поптолева (52 кг) и Десислава Костадинова (63 кг).

Златислава Чуканова, снимка: БТА
тагове: