Начало Бокс Боб Аръм: Мафията не закачаше само Мохамед Али

Боб Аръм: Мафията не закачаше само Мохамед Али

Боб Аръм: Мафията не закачаше само Мохамед Али
0

Легендарният боксов промоутър Боб Аръм се занимава с тази си дейност от вече няколко десетилетия и със сигурност е видял 2 и 200.

Embed from Getty Images

88-годишният американец промотира първият си мач през далечната 1966 г., когато великият Мохамед Али се бие с Джордж Чувало.  Освен боксов промоутър, Аръм е адвокат и успешен бизнесмен, който може да разкаже истории ,които едва ли някой друг „притежава“.

А в дни на карантина и изолация, светът се нуждае именно от подобни разкази и истории за това как е било едно време и как са се случвали нещата в средата на миналия век. Именно такава история разказа Аръм в едно от последните си интервюта тези дни:

„Единственият боксьор, с когото мафията не се занимаваше бе Мохамед Али“, спомня си Аръм за годините, в които подземните босове са били преки участници в спорта.

Embed from Getty Images

„Той се занимаваше с „Нация на Исляма“, а мафиотите не се закачаха с тях, защото не ги познаваха достатъчно. Не си струваше. Никой не го правеше.

„Мафиотите участваха в бокса не толкова за парите, колкото за това да движат със звездите и да са под светлините на прожекторите.

„Ето ви пример. Имате тези мулти-милиардери, които са собственици на баскетболни или футболни отбори. Това обаче не е главният им бизнес, той е просто за престиж. Същото бе тогава. Големите престъпници имаха връзки с различни боксьори и организации. Парите бяха важни, но не бяха на първо място.

Embed from Getty Images

„Когато „Нацията на Исляма“ стана неизменна част от обкръжението на Али, мафиотите не виждаха смисъл да говорят с него, защото всичко беше мега объркано.

„С течение на времето боксът започна да се освобождава от прегръдката на тези хора със съмнителен бизнес и доходи. Когато наоуснах адвокатската си кантора и започнах да представлявам Али, мафията стоеше далеч от мен, защото ме мислеха за федерален агент под прикритие.

„Беше ги страх от мен, а Дон Кинг все още вярва в това“, разказа легендарната фигура.

Цялото интервю можете да слушате ТУК!