Начало Бокс Боб Аръм намекна за отказване на Теофимо Лопес

Боб Аръм намекна за отказване на Теофимо Лопес

Боб Аръм намекна за отказване на Теофимо Лопес
0

Легендарният боксов промоутър Боб Аръм, който до скоро работеше тясно с бившия шампион в лека категория – Теофимо Лопес, сподели песимизъма си относно бъдещето на Лопес в спорта.

24-годишният американец претърпя изненадваща загуба от Джордж Камбосос преди няколко седмици и загуби титлите си при 61-килограмовите. Австралиецът изигра перфектен мач и напълно си заслужи победата след пълните 12 рунда, а след двубоя стана ясно, че Лопес е получил тежка контузия по време на подготвителния си лагер.

Дни след загубата се разбра, че Теофимо е имал животозастрашаваща травма на хранопровода, а медицински специалист в САЩ дори заяви, че няма точно обяснение как Лопес е идържал 12 рунда в тази си форма.

„Теофимо не трябваше да се бие в тази си кондиция“, заяви Аръм.

„Късметлия е, че изобщо е жив. Това не е извинение, но неговият щаб не подходи сериозно към свалянето на килограмите и хранопровода му се бе подул.

„След мача той прекара няколко дни в болница и един от докторите каза, че ако Камбосос го е ударил наистина силно в дробовете, той е щял да почине. Чух се няколко пъти с него и честно да ви кажа не знам какво е бъдещето му в спорта.

„Говорим всеки ден, но все още няма значително подобрение в състоянието му. Надявам се в крайна сметка нещата да се подредят и ако реши отново да се бие, да го прави в горна категория“ добави 90-годишният промоутър.