Начало Бокс Боби Бояджиев: Ще извадим боксьорите от комфортната им зона

Боби Бояджиев: Ще извадим боксьорите от комфортната им зона

Боби Бояджиев: Ще извадим боксьорите от комфортната им зона
0

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи Борислав Бояджиев изрази увереност, че засилването на конкуренцията в мъжкия представителен тим вече е факт.

Родният специалист визира навлизането в състава на 4-кратните европейски шампиони при подрастващите Радослав Росенов и Уилиам Чолов, както и на медалиста от първенства на Стария континент Даниел Кирилов.

Тримата продължават подготовката си под ръководството на Бояджиев, с когото постигнаха и най-големите си успехи досега.

Уилиам Чолов

Подготовката почти не е спирала. Имаше известно време, десетина дни за почивка, след което започнахме целенасочена работа. Съставът се събра в по-пълен вид в понеделник, когато се присъедини и Кирил Борисов, на когото ще разчитам за Европейското първенство за младежи. Към отбора ще се включат още Георги Стоянов и Тони Илиев, които ще са част от ядрото на младежкия ни тим. Част от момчетата преминаха функционални изследвания, доволен съм от формата им и от режима, който са спазвали“, коментира Бояджиев.

Радослав Росенов

В следващите 3 седмици основна цел ще бъде подобряване на физическото състояние на състава. От 10-ти февруари отборът ще влезе и във втория си етап на подготовка.

Тогава ще се прибере и другата група на мъжкия национален отбор от Белмекен, за да се съберем на общ лагер. Очакваме да дойдат и боксьори от други страни, с които ще направим общи спаринги преди Купа „Странджа“. На 31-ви януари заминаваме за Пловдив, където ще се проведе и републиканското първенство за младежи, след което ще се селектира и националния отбор в тази възраст за Европейското. Там имаме уговорка с местните клубове да направим съвместни тренировки, така че има ясно изготвен план“, уточни специалистът.

Даниел Кирилов

Бояджиев допълни, че е уверен в уменията на Чолов, Росенов и Кирилов, които по думите му могат още тази година да си спечелят титулярни места в мъжкия национален отбор.

Важно е да изградим здрава конкуренция, която ще помогне за цялостното развитие на българския бокс. Така се тренира по съвсем друг начин, защото знаеш, че има кой да ти диша във врата и да те дърпа напред. Трябва да извадим боксьорите от комфортната им зона, за да няма отпускане. Само с конкурентна среда ще има добри резултати“, категоричен е наставникът на младежите ни.