Начало Бокс Боксьор изпадна в кома по време на двубой за титла (ВИДЕО)

Боксьор изпадна в кома по време на двубой за титла (ВИДЕО)

Боксьор изпадна в кома по време на двубой за титла (ВИДЕО)
0

Индонезийският боксьор в лека категория Херо „Лъвът“ Тито изпадна в кома по време на сблъсък за националната титла на Индонезия в лека категория. Това се случи на бойна гала, която се проведе на 27 февруари в „Holywings Club“, Гатот Саброто в Джакарта.

Боксьорът, който има 29 победи в своята професионална кариера, 11 от които е приключил с нокаут, 2 равенства и 16 поражения, участва в тежък двубой срещу своя колега Джеймс Мокогинта (41 победи (27 с нокаут), 3 равенства и 18 поражения).

10-рундовият сблъсък, който беше предаван по националната телевизия на страната, не приключи по добър начин.

Около 2 минути след старта на седмия рунд Мокогинта намери с десен ъперкът Тито (истинското му име е Херу Пурванта). Ударът попадна мощно в челюстта на Тито и отлетя, падайки по гръб.

Чувайки преброяването на рефера, видимо нараненият Тито се опита да се изправи на крака, но така и не успя, след което рухна на земята. Секунди след това боксьорът изпадна в кома.

Предходните шест рунда бяха много тежки с привиден превес на Мокогинта, който се движеше напред, удряйки смелия Тито със солидни удари.

35-годишният Херо Тито е опитен боксьор като има зад гърба си 16 години в професионалния спорт. Последната му загуба с нокаут беше преди около 3 години в Мелбърн, Австралия.

Той е доста активен през годините (47 срещи) и е известен боксьор в родината си Индонезия.

„В момента Тито все още е в безсъзнание след операция на мозъчен кръвоизлив. Тъжно е да видя сегашното му положение“, коментира мачмейкърът Роса Касуна Джанг за „Boxing Scene“.

Съпругата на Тито и първото му дете, което е на 13 години, чакат и се молят в болницата, в която е настанен, в Северна Джакарта. „Моля се и се надявам той да се върне към здравето си“, заяви жена му.