Начало Бокс Боксьор почина от сърдечен удар по време на мач в Германия (ВИДЕО +18)

Боксьор почина от сърдечен удар по време на мач в Германия (ВИДЕО +18)

Боксьор почина от сърдечен удар по време на мач в Германия (ВИДЕО +18)
0

Светът на бокса отново бе покосен от изключително неприятен инцидент, който завърши по най-лошия начин. Нов случай на починал боксьор потресе Германия и Европа, а злополуката се е случила по време на мач.

38-годишният германец с турски корени Муса Ямак е починал по време на последния си двубой, който се е състоял през изминалия уикенд в Гарчинг, Бавария.

Трагедията се разиграва непосредствено преди началото на третия рунд, когато Ямак е понечил да продължи двубоя, но изведнъж е колабирал и изпаднал в безсъзнание. На ринга моментално са се качили хората от неговия щаб и медиците около ринга, а галавечерта е била спряна.

От доклада на полицията става ясно, че след като феновете са напуснали залта, въжетата на ринга са били разкачени, за да могат медиците да не бъдат възпрепятствани. За съжаление, парамедиците са били забавени заради тълпата фенове отвън.

Друга версия за случилото се имат треньорите на починалия и организаторите на галата:

„Нещата не се случиха така, както е описано в доклада на полицията. Зрителите оказаха първа помощ на Ямак. Опитахме се да го спасим, докато чакаме парамедиците. Ние сами махнахме въжетата, а полицаите бяха доста агресивни спрямо нас и постоянно ни крещяха.

„Наш брат почина в ринга, а те ни крещяха да се махаме и ни обиждаха. Не може винаги ние да сме виновни“, заяви човек от щаба на Муса.