Начало Бокс Боксьор ухапа съперник на ринга (ВИДЕО)
0

Боксьор ухапа съперник на ринга (ВИДЕО)

Боксьор ухапа съперник на ринга (ВИДЕО)
0

Николас Пабло Демарио (15-6-3) влезе в аналите на световния бокс, като следващия „канибал“ от професионалния ринг. 28-годишният аржентинец реши да ухапе съперника си по рамото, явно в безсилието си да направи нещо повече като боксови умения.

Скандалът се случи в супер лека категория, като част от един от подгряващите мачове на битката между Мигел Бершелт (38-3) и Джеремая Накатила (23-2) в лека дивизия. Галавечерта, организирана от Боб Аръм в Лас Вегас, остана в сянката на действията на Демарио.

Изненадващото обаче бе, че аржентинецът остана на ринга и не бе дисквалифициран. Вместо това, той загуби по точки от Жосуе Варгас (20-2) след 8 рунда. Мачът се движеше сравнително равностойно, когато при един от клинчовете Демарио ухапа бившия претендент за сребърната титла на WBC.

Съдията видя действията му, но вместо да го дисквалифицира, той реши да отнеме точка от актива на Нико. Това събуди доста въпросителни относно действията на рефера, като специалистите се обединиха около мнението, че той е трябвало да спре двубоя и да изгони Демарио от ринга.

В социалните мрежи моментално припомниха емблематични, сходни моменти, като отхапаното ухо от страна на Майк Тайсън в двубоя с Ивендър Холифийлд преди 25 години. Тогава „Железния“ бе лишен от боксов статут за действията си.

Наскоро, през 2019-а, британецът Каш Али също бе дисквалифициран, след като ухапа съперника си Дейвид Прайс. Той отнесе глоба от 10 хиляди паунда, като бе лишен от права за 6 месеца.