Начало Бокс Боксьорите в перфектна форма за Европейското в Турция (СНИМКИ)
0

Боксьорите в перфектна форма за Европейското в Турция (СНИМКИ)

Боксьорите в перфектна форма за Европейското в Турция (СНИМКИ)
0

В отлична форма и с повишено настроение. Така се готвят младите ни боксьори в навечерието на Европейското първенство за ученици, което ще се проведе от 12 до 21 август в Ерзурум, Турция.

Треньорите Роман Цветков и Петър Илиев ще разчитат на 8 боксьори за първенството: Антонио Дамянов, Владимир Давидов, Джан Ахмедов, Лоренцо Зоранов, Йоан Христов, Стилян Георгиев, Роберта Хаджийска и Камелия Желязкова. Те показаха много добро ниво по време на една от последните тренировъчни сесии на базата в „Дианабад“. Отборът ще пътува следващата седмица за Турция с амбиция за максимален брой медали.

Заедно с тях лагер провеждат и юношеските национали, водени от Борислав Георгиев. Те се готвят за участие в силния турнир за Купата на нациите във Върбас, Сърбия. Надпреварата ще се проведе от 11 до 15 август. На подготовка в залата Ангел Димитров, Георги Караколев, Евелин Колев, Мартин Колев, Манчо Методиев, Викторио Илиев, Константин Костов, Асен Асенов, Сами Халил, Георги Запринов и Ивайло Петров, както и боксьорката при девойките Татяна Любенова. Освен тях, на турнира в Сърбия ще участват още Дилиана Петрова, Катерина Тончева и Алейна Мехмед.

Отлично ниво демонстрира и бронзовата медалистка от последното Световно първенство в Истанбул – Севда Асенова. 37-годишната ни националка се готви за европейския шампионат в Будва (Черна гора). Турнирът е от 5 до 17 октомври, а Асенова е амбицирана да вземе поредно отличие в богатата си кариера.

тагове: