Начало Карате „Сега или никога“- година от триумфа на Ивет Горанова

„Сега или никога“- година от триумфа на Ивет Горанова

„Сега или никога“- година от триумфа на Ивет Горанова
0

Точно преди една година Ивет Горанова се превърна в златна медалистка на Олимпийските игри в Токио. Младата българка е първата златна медалистка в своята категория на новия олимпийски спорт.

Каратистката удостои деня с пост във Фейсбук, придружен от видео на финалния сблъсък от Токио, с който анализира изминалата година и как се учи от успеха си.

„Сега или никога….” Това повтарях в главата си точно преди една година на този ден… Измина една година от момента, в който сбъднах най-голямата си мечта. Tова беше една от най-важните години в живота ми, защото научих много неща – за себе си и за света. Научих, че преди успеха винаги ти се иска да се откажеш. Научих, че преди да стигнеш там, накъдето си тръгнал, много пъти ще се изгубиш. Беше година, която ще остави отпечатък в живота ми, не я изживях леко, но я изживях истински.

Победата на Горанова във финала в Токио срещу Анжелика Терлюга

„Защото непознати се превръщаха в приятели, а приятели се превръщаха в непознати. Защото много пъти падах, но всеки път ставах .Научих, че има какво да дадеш на другите, дори когато си мислиш, че нямаш нищо. Научих, че с труд, постоянство и амбиция можеш да постигнеш всичко. Научих, че имам още безкрайно много да уча.”

Олимпийското злато донесе на Горанова и няколко други признания. Тя беше отличена като Спортист на годината (титла, която тя е печелила няколко години), както и друга престижна награда – Спортен Икар 2021г. Списание Forbes България пък я удостои с място в класацията си „30 преди 30“ за успешни млади българи.

След Олимпийските игри в Токио Горанова спечели бронз на Световното, какъвто има и от Европейско първенство (2019г.) Отново през 2019г. тя завърши първа на Европейските игри в Минск.

Най-добрата ни каратистка е само на 22 години и пред нея предстоят много нови предизвикателства, а тя вече се е превърнала в прекрасен пример не само за занимаващите се с карате, но и за всички подрастващи.

Съвсем наскоро Ивет гостува в предаването на BOEC.BG , където разказа за изминалата спортна година и как събитията в нея са я оформили като личност.