Начало Бокс Боксов шеф подаде оставка заради връзки с мафиот
0

Боксов шеф подаде оставка заради връзки с мафиот

Боксов шеф подаде оставка заради връзки с мафиот
0

Изпълнителният директор на мениджърската компания „MTK Global“ Сандра Макклъмфа, известна като „Кралицата на изкуствения тен“, напусна поста си заради близки отношение със сочения за мафитоски бос Даниел Кинахан.

Името на ирландеца нашумя в последните месеци покрай благодарността, която Тайсън Фюри му засвидетелства при преговорите за мач с Антъни Джошуа. Сега Маккълмфа напусна компания, след като призна, че именно Кинахан е бил основният двигател за това „Циганския крал“ да се присъедини към „MTK Global“ през 2017 г.

През май „Кралицата на изкуствения тен“ призна, че често е търсила Кинахан за съвети, след като по-рано беше заявила в официален документ, че той „няма връзка“ с фирмата ѝ. Пред IFLTV обаче тя заяви: „Доста добри боксьори дойдоха при нас по препоръка на Даниел. Причината да подпишем с Тайсън Фюри беше именно негова препоръка, за което съм му благодарна. Винаги така са се случвали нещата и се надявам да продължат по същия начин“.

 

Боксовата компания на Кинахан „MGM“ беше преименувана на „MTK Global“ през 2017 г., след като той я напусна. Сандра Маккълмфа пък го наследи на поста, след като преди това натрупа състоянието си като единствен дистрибутор на изкуствения тен „Фейк Бейк“ във Великобритания.

След трансакцията тя твърдеше, че ирландският мафиот няма нищо общо с фирмата, като дори спечели дело срещу интернет потребител, който твърдеше в Twitter, че Кинахан все още дърпа конците.