Начало Бокс Боксът на Острова с ключово решение
0

Боксът на Острова с ключово решение

Боксът на Острова с ключово решение
0

Боксът във Великобритания получи нов тласък в преодоляването на ограниченията, породени от разпространението на коронавируса.

Местният регулаторен орган обяви, че от 10 август максималният позволен брой мачове по време на една гала-вечер ще бъде увеличен от 5 на 7. Британският контролен боксов борд добави, че всички останали противоепидемични мерки ще останат същите, но ще бъдат преразгледани в края на месеца.

Събитията във Великобритания бяха подновени на 10 юли, като в първия официален двубой Брад Фостър успешно защити титлата си на Британската общност в категория супер “петел” срещу Джеймс Блийч младши в Лондон. Впоследствие се проведоха още няколко гала-вечери, последната от които – в задния двор на промоутъра Еди Хърн, като всички бяха съставени от по 5 двубоя, за да се сведе до минимум броят на хора, имащи участие в събитието.

Любопитно е да се отбележи, че решението на Британския контролен боксов борд идва малко след като американският промоутър Боб Аръм обяви, че ще организира събития с по 7 двубоя, за да бъде подготвен ако някой даде положителна проба за COVID-19 и отпадне в последния момент.