Начало Бокс Чаел Сонен се съмнява, че Франсис Нгану ще прибере $20 млн. от битката с Антъни Джошуа (ВИДЕО)

Чаел Сонен се съмнява, че Франсис Нгану ще прибере $20 млн. от битката с Антъни Джошуа (ВИДЕО)

Чаел Сонен се съмнява, че Франсис Нгану ще прибере $20 млн. от битката с Антъни Джошуа (ВИДЕО)
0

Чаел Сонен за пореден път се опитва да направи показно на разликата между реалните и фалшивите новини. Той използва случая с Франсис Нгану и Антъни Джошуа, за да оспори сумата, която бившият MMA боец се очаква да спечели от галата в Саудитска арабия, но без да демонстрира нищо друго освен своето-собствено мнение по темата. Става дума за $20 млн.

Информацията за въпросната сума бе публикувана първо от едно от най-авторитетните бизнес издания в света – Forbes. Калкулациите там отчитат редица фактори, базирани най-вече на официалните съобщения от страна на самия Нгану, екипа му и организаторите на срещата с Тайсън Фюри от миналата есен. Тогава стана ясно, че той е заработил хонорар в размер на $10 млн. Представянето на „Хищника“ доказа, че той е една от най-притегателните сили в бойните спортове в целия свят. The MMA Hour опроверга първоначалните твърдения, че галата е продала под 70 хил. PPV пакета в САЩ, като изнесе данни, доказващи, че общо събитието е продало над 400 хил. пакета в целия свят.

Сонен от своя страна твърди в публикацията на своите интернет-канали, че възнаграждението на Нгану не е обвързано с PPV продажбите. Това обаче е невярно по ред причини. Най-важната от тях е, че бившият шампион на UFC вложи изключително много усилия в продажбата на мача. Еди Хърн от Matchroom Boxing даде ясен пример с Дерек Чисора, когато боксьорът е отказал хонорарът му да бъде базиран да телевизионното излъчване, а е искал твърда сума. Тогава „Войната“ просто публично отказа да промотира боя си с Дилиан Уайт. В бойните спортове това са основни бизнес принципи, които определят пряко цената на всеки атлет.

Чаел Сонен обаче е част от онази група MMA бойци, които от самото начало водят кампания срещу Франсис Нгану и решението му да напусне UFC и да се пробва сам да пробие в света на бокса. Докато той прекара цяла година извън ринга аргументите им звучаха убедително, но сега е повече от сигурно, че „Хищника“ е сред най-добре платените спортисти изобщо на планетата.

Допинг-скандал беляза часовете преди битката между Бетербиев и Смит