Начало Бокс Джошуа и Нгану прибират колосален хонорар – ще поставят ли рекорд?

Джошуа и Нгану прибират колосален хонорар – ще поставят ли рекорд?

Джошуа и Нгану прибират колосален хонорар – ще поставят ли рекорд?
0

Антъни Джошуа и Франсис Нгану обявиха сблъсъка си в Саудитска арабия през март и по всичко личи са готови да хвърлят сянка дори върху битката за безспорната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик. В часовете след новината заваляха прогнозите, както за изхода, така и за парите, които ще се раздадат. Анализаторите изглежда са единодушни, че „Ей Джей“ и „Хищника“ ще си поделят 8-цифрена сума само от хонорарите, които им гарантират организаторите.

Мениджърът на Нгану – Маркел Мартин, заяви пред Sports Business Journal, че клиентът му ще заработи много повече от онези $10 млн., които спечели от срещата с „Циганския крал“ през октомври.

Forbes от своя страна даде повече конкретика и прогнозира хонорар в размер на $20 млн. за камерунеца.

Ако тези данни се окажат истина, това означава, че Джошуа ще отчете личен рекорд, защото без съмнение ще получи по-голямото парче от пая.

Дерек Чисора разкри по-рано, че Фюри е изкарал $50 млн. от победата над Нгану. Ако приемем, че арабите са предложили двойно по-голяма оферта сега, то тогава бившият двукратен световен шампион би следвало да е много близо до $100-те млн.

Всички тези данни на този етап са прогнозни и то без да включват PPV продажбите. Тепърва предстои да получим по-конкретна информация, но дори при възможно най-лошия сценарии Антъни Джошуа и Франсис Нгану ще подобрят личните си рекорди за заплата, само за да се появят на ринга в Близкия Изток.