Начало Бокс „Чакала” влиза в „Залата на славата”
0

„Чакала” влиза в „Залата на славата”

„Чакала” влиза в „Залата на славата”
0

Карл Фрамптън ще бъде увековечен в „Залата на боксовата слава”. 34-годишният боксьор от Белфаст обяви, че слага край на кариерата си, след като загуби с нокаут в 6-ия рунд от Джамел Херинг в мача им в събота вечер за световната титла на WBO в категория „супер перо”. Ирландецът опита да стане първият в историята на родината си, който печели пояси в три различни категории. Той обаче нямаше аргументи срещу 35-годишния американец, допускайки третото си поражение в 31 мача.

В тази връзка, самият Херинг обяви, че „Чакала” вече е постигнал велики неща в кариерата си и го приветства като бъдещ член на „Залата на славата”. „По мое мнение той е бъдещ член на Залата на славата. Като шампион в две различни дивизии, Карл вече постигна велики неща за родината си. Винаги съм бил негов фен. Гледах мачовете му със Скот Куиг, Лео Санта Крус и като фен се надявах, че той ще получи трилогия с Лео – ето колко голямо уважение изпитвам към него. За мен беше чест, че поделихме ринга”, сподели Херинг, за когото това бе 23-ти успех в 25 мача на професионалния ринг.

Фрамптън се оттегля от професионалния бокс като бивш шампион в категориите „супер петел” и „перо”. Той постигна впечатляващи победи, най-значимите от които над Лео Санта Крус и Скот Куиг през 2016-та, както и над Кико Мартинес през 2014-та.