Начало Бокс Херинг с 200 грама по-лек от Фрамптън (ВИДЕО)
0

Херинг с 200 грама по-лек от Фрамптън (ВИДЕО)

Херинг с 200 грама по-лек от Фрамптън (ВИДЕО)
0

Джамел Херинг закова кантара на 58.7 килограма и се оказа с 200 грама по-лек от Карл Фрамптън преди дългоочакваната битка между двамата за световната титла на WBO в категория „супер перо“. 35-годишният американец ще се изправи срещу 2 години по-младия от него ирландец утре на галавечерта в Дубай.

Битката им бе отлагана вече няколко пъти, като първоначално шампионът Херинг трябваше да брани короната срещу претендента още миналата година. Заради пандемията мачът бе преместен за 27 февруари в Лондон, но отново бе отложен. Този път заради контузия на ръката на ирландеца.

За Херинг, който е с актив от 22 победи и две поражения, това ще бъде първи мач от септември миналата година, когато победи Джонатан Окуендо чрез дисквалификация. Фрамптън (28-2) пък не се е качвал на ринга от август 2020-та, когато надви Дарън Трайнър и по този начин си осигури мача за титлата. „Чакала“ ще се опита да пренапише боксовата история на родината си, като при евентуална победа над Херинг ще се превърне в първия ирландски боксьор, който е ставал световен шампион в три различни категории.

Галавечерта в Дубай включва още три мача за пояси. Казахстанецът Турсинбай Кулахмет (2-0) ще срещне Ебер Рондон (20-0) от Венецуела в двубой за Интернационалната титла на WBC в „супер полусредна” категория. Дони Ниетес (42-1-5) от Филипините ще се боксира с Пабло Карийо (25-7-1) от Колумбия за Интернационалния пояс на WBO във категория „супер муха”, докато Занкош Тураров (24-0) от Казахстан ще се изправи срещу британеца Тайрон МакКена (21-2-1) за Интерконтиненталната титла на WBO в дивизия „супер лека”.