Начало Бокс Кубрат Пулев: Морално изостанахме

Кубрат Пулев: Морално изостанахме

Кубрат Пулев: Морално изостанахме
0

Претендент номер 1 за световната титла в „тежка“ категория на IBF е на мнение, че спортът по цял свят ще се върне към нормалния си ритъм едва след 2 години. Пулев сподели и мнението си за световната пандемия от коронавирус, икономическият колапс, в който се намира световната икономика, разочарованието от българските политици и още в интервю за „Нова телевизия“.

„Виждам некомпетентност. Човек като се ояде и влезе в едни релси и си е направил всичко и си е разчистил пътя, той си мисли, че така ще си върви винаги. А ситуацията в целия свят е много сложна. Хора, ако по този начин продължавате, народът е обречен. Сега не е времето за бунтове и за смяна, но обратното броене започна. В момента икономиката е на пауза. Вървим по една инерция, която е жестока“, заяви „Кобрата“ относно политиците ни. Пулев ги прикани и да намерят „режим на действие, че хората да не са опасни един за друг, но във всяка една сфера хората да работят“.

„Залата е празна? Да сме здрави, това е най-важното. Ще си почина“, продължи Кобрата и каза какво мисли за пандемията от коронавирус: „Ние не оценявахме нищо. И съм убеден, че ако този вирус опустоши всичко, хората пак няма да го оценят. Морално изостанахме. Всичко се превърна в една свинщина. Технологии, ракети… природата ни казва, че по този начин не става.

Надявам се всичко това да приключи бързо, но моите чувства, инстинкти и сметки показват друго“, добави още Пулев. Припомняме, че преди седмица той сподели в профила си във Facebook, че в момента живеем в условията на „Трета световна война и нов световен ред“.

Родната звезда в бокса сподели мнението си за влошеното икономическото състояние в цял свят.

twitter.com

Световната икономика е в тежък нокдаун и може да не се възстанови. Аз знам, че ще оцелеем, но и много жертви ще дадем“, каза още боксьорът.

Според мен спорт ще има най-рано след 2 години. Хората не могат да си дадат сметка колко голям е проблемът. Мачът с Джошуа няма да е през юни със сигурност“, добави той.

Не бе пропусната и темата за неговата приятелка Андреа.

„Андреа е уникален човек, истински човек, неслучайно съм с нея толкова време“, сподели Пулев.

Човечеството все още е много назад интелектуално. Имам неизчерпаема любов в сърцето си и имам вяра в доброто“, завърши родният боксьор.

#ОтговорниВкъщи