Начало Бокс Чисора в конфронтация с промоутърите на Хъргович и Хелениус

Чисора в конфронтация с промоутърите на Хъргович и Хелениус

Чисора в конфронтация с промоутърите на Хъргович и Хелениус
0

Дерек Чисора отново напомни за себе си, този път извън ринга. След гала вечерта с участието на ютубърът KSI, репортер на IFL TV интервюираше Съни Едуардс – шампион на IBF в категория муха, когато в интервюто се намеси боксовият мениджър на Филип Хъргович и Робърт Хелениус – Калле Зауерланд. Докато обсъждаха изхода на една от срещите, Войната Чисора изневидалица грабна микрофона и без много да се церемони нападна Зауерланд заради спорната среща от вечерта на Усик-Джошуа 2 между Хъргович и Желей Жан.

„Калъм, Калъм, слушай! Твоето момче Хъргович загуби тази битка.“ в прав текст заяви Чисора, под уж изненаданите викове на Зауерланд. „Твоето момче загуби мача!“ повтори Чисора.

„Хъргович се боксира слабо и жалко, а вие ограбихте момчето от Китай. Ти и Еди Хърн. Китаецът тотално преби вашето момче.“

Промоутърът не протестира особено остро, а просто израси несъгласие с мнението на Чисора.

След кратко прекъсване, Зауерланд се опита да тръгне по дипломатичен път, но британския боксьор не смяташе да отстъпва като го прекъсна с думите:

Ограбихте го, както ограбихте мен във Финландия.“ интересното тук е , че Зауерланд не отрече обвиненията му, като вместо това каза на Чисора, че му е помагал в много други ситуации.

Чисора всъщност говори за мача си с Робърт Хелениус, завършил с разделено съдийско решение, което се стори несправедливо за феновете, които смятаха, че Чисора е спечелил двубоя.

В този момент в кадър влиза и братът на Зауерланд Нис, който също изглежда изкуствено развълнуван от срещата. Докато Чисора продължава да повтаря, че е бил ограбен във Финландия, приветства Нис с „Добре дошъл!“ след което го представи на зрителите:

„Ето още един крадец! Ако се биете в тяхно шоу, задължително ви ограбват.“

С това кратката беседа завърши, за радост на видимо напрегнатите братя. Едно е сигурно – Чисора не си държи езика и пред най-влиятелните риби в играта. С което си печели уважението на всички.