Начало Бокс Чисора: За Ей Джей ще е добре Усик да го нокаутира
0

Чисора: За Ей Джей ще е добре Усик да го нокаутира

Чисора: За Ей Джей ще е добре Усик да го нокаутира
0

Дерек Чисора направи доста интересно изказване по отношение предстоящия реванш между Антъни Джошуа и Олександър Усик. „Войната“, който ще боксира с Кубрат Пулев на 9 юли в Лондон, каза, че за сънародника му ще е по-добре да бъде нокаутиран. Той направи това във връзка с евентуален нов изход по точки във втория мач.

Усик се очаква да защитава световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO през август в Саудитска Арабия. Датата все още се уточнява, като първоначалният план бе за 23 юли, но тази опция пропадна. В първия мач миналата година украинецът ликува след 12 рунда боксова лекция и детронира Ей Джей.

Нека ви кажа нещо. Ако Джошуа бъде нокаутиран, това ще бъде добра новина за него. Ако отново загуби по точки, това ще бъде много по-лошо. Ако падне по такъв начин, няма да си намери място в следващите 20 години. Ако те нокаутират, това е – случва се. Няма какво да направиш. Но по точки? Значи си бил надигран, отново“, каза Чисора пред IFL TV.

Той смята, че боксът в тежка категория е по-различен като спорт и никога загуба по точки не може да се отчита като нещо положително. „Когато те нокаутират, може да е защото си по-слаб, може да е случайно, може да е много неща. Но когато те бият по точки, значи със сигурност не си направил нещо както трябва. Убеден съм, че Усик няма да търси нокаут. Затова Ей Джей трябва да рискува – или печели, или губи, но като мъж, а не да бяга из ринга“, отсече още Чисора.

38-годишният британец се закани да нокаутира на свой ред Кубрат Пулев. Дали обаче това ще е по силите му, предстои да разберем на 9 юли в „О2 Арена“.