Начало Бокс Чухте ли какво направи Рей?

Чухте ли какво направи Рей?

Чухте ли какво направи Рей?
0

Шугър Рей Леонард е една от най-големите боксови звезди за всички времена. Той, заедно с още трима мъже – Роберто Дюран, Томи Хърнс и Марвин Хаглър, сформират групата на така наречените „Четирима крале“. Боксьорите, които възпламеняват интереса на феновете по света след бума на тежката категория и оттеглянето на Мохамед Али.

Рей Леонард взима прозвището Шугър от своя идол Шугър Рей Робинсън. Класиран от списание RING като най-добрия жив боксьор, той е победил всички големи имена от лека до суперсредна категория.

Рей Леонард никога не се е свенил да говори за промените в характера си, които са настъпили след като започва да се занимава с бокс. Самият той разказва, че спортът му е дал увереност, където преди е липсвала и описва как се е справял с хората, които са го тормозели като дете, заради дребното му телосложение.

Спортът ме превърна в друга личност, която не се страхуваше от нищо. Един ден побойник, вероятно около 190 см. висок, ме хвърли право в металното ми шкафче. Почти изпаднах в бесъзнание. Старият аз щеше да потърси мирен начин за излизане от неравностойната ситуация.

Новият аз изстреля поредица от леви крошета, минавайки далеч от целта. Побойникът започна да се смее, но всеки удар се приближаваше все по-близо и по-близо. Накрая го уцелих и той падна на земята.

Всички наоколо очакваха да бъда пребит и останаха безмълвни по местата си. До края на деня ходех из училище като „Човекът“ и останалите разпространяваха мълватаЧухте ли какво направи Рей?“.

Погледнах към юмруците си и ги видях в абсолютно нова светлина. Разбрах, че могат да действат също толкова добре извън ринга, колкото действаха вътре в него.

Колкото до побойника, той никога повече не ме притесни.“