Начало Бокс Де ла Оя: Джейк Пол може да стане световен шампион

Де ла Оя: Джейк Пол може да стане световен шампион

Де ла Оя: Джейк Пол може да стане световен шампион
0

Световният шампион в шест различни категории – Оскар де ла Оя, който в момента е и водещ промоутър в бокса, похвали изгряващата звезда Джейк Пол.

Мексиканската жива легенда се надява някой ден боецът-влогър да стане световен шампион. Според него той е страхотна реклама за спорта, а здравите му тренировки ще се отплатят.

„Нека ви кажа едно нещо за Джейк Пол“, започна Де ла Оя.

„Той е следващото голямо нещо. Има само 4-5 битки и вижте колко сериозен интерес предизвиква. Не спира да тренира здраво. Прикансвам всеки с опит в бокса или ММА да е готов за предизвикателство от него, защото този тип може да победи много шампиони.“

„Приел е всичко много сериозно, при него няма почивки за 2-3 свободни дни. Иска да бъде световен шампион и това означава, че трябва да се бие с най-добрите. Според мен е на правилния път и някой ден ще стане“, призна промоутърът.

„На път е да се превърне в претендент, след това световен шампион. Ако продължава да държи високите обороти, ще предизвиква още по-голям интерес в социалните мрежи. Всеки иска последователи и популярност, а той знае как да ги намира. За спорта е чудесно, че се дава още по-широка гласност. Това е чудесно за бокса, дано някой ден стане световен шампион“, допълни Де ла Оя.

Очаква се Пол да се завърне на ринга през лятото. До момента той има 5 победи (4 нокаута) и нито една загуба в кариерата си като професионалист.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.