Начало Бокс Деонтей Уайлдър: Започнах да се боксирам, за да изхранвам дъщеря си

Деонтей Уайлдър: Започнах да се боксирам, за да изхранвам дъщеря си

Деонтей Уайлдър: Започнах да се боксирам, за да изхранвам дъщеря си
0

Шампионът в тежка категория по бокс Деонтей Уайлдър гостува на ММА коментатора Джо Роган в радио предаването „Joe Rogan’s MMA Show“ и разказа за началото на кариерата си и бъдещите си професионални планове.

Уайлдър споделя пред Роган, че причината да започне да се занимава бокс е била много проста – трябвали са му бързи пари, за да изхранва дъщеря си и себе си. Тежкият удряч разказва, че дъщеря му била родена със заболяването „Спина бифида“ (аномалия в развитието на гръбначния стълб и гръбначния мозък) и затова трябвало изостави традиционните за родния му щат Алабама баскетбол и бейзбол и да потърси бърз начин за изкарване на пари. Бил изненадан, когато открил, че има боксова в града му, но се впуснал в тренировки без колебание. Боксьорът бил окуражен от негов приятел, който от дълго време му повтарял, че трябва да се боксира. 

След само година и половина тренировки той участва на Олимпийски игри в Пекин през 2008 г. и завоюва бронзов медал за САЩ. Чуйте историята на Деонтей Уайлдър, която е не по-малко мотивираща от тази на Тайсън Фюри:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".