Начало Бокс Дионтей Уайлдър: Боксът умира без американски шампиони като мен

Дионтей Уайлдър: Боксът умира без американски шампиони като мен

Дионтей Уайлдър: Боксът умира без американски шампиони като мен
0

Бившият световен шампион на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър, отрече слуховете, че възнамерява да се оттегли от бокса.

„Бронзовия бомбардировач“ се покри след последната си загуба от Тайсън Фюри през миналия октомври и мнозина резонно повдигнаха въпроса дали 35-годишният боксьор няма да окачи ръкавиците.

Американецът обаче опроверга мълвата, че няма да го видим повече в действие и типично в свой самовлюбен стил заяви, че ще се завърне между въжетата, защото без него боксът ще страда.

„Няма да спра сега, няма как. Трябва да продължа с пътешествието си. То не може да приключи по този начин“, заяви Уайлдър по време на откриването на негова статуя в родния му щат Алабама.

„Боксът е вълнуващ, когато има големи битки. А най-големите битки винаги са с участието на американски шампиони. Няма ли ни нас, боксът не струва.

„Аз съм живото доказтелство за това. Именно затова няма да се пенсионирам, прекалено много хора ме молят да се завърна. Било то бездомни на улицата или милионери. Без подходящ американски шампион, боксът просто не е същия. Няма нищо по-добро за бокса от това световният шампион в тежка категория да е американец“, добави Уайлдър.